تصویر بنر آکادمی شمسیان

آموزش ترسیم کانال در نمودار

کانال صعودی رسم شده در نمودار

کانال‌ها در تحلیل تکنیکال یک الگوی نموداری مهم هستند که حرکت قیمت یک دارایی را بین دو خط روند موازی نشان می‌دهند. این خطوط شامل یک خط روند بالا و یک خط روند پایین هستند و می‌توانند به سمت بالا، پایین یا افقی حرکت کنند. حالا چرا کانال‌ها مهم هستند؟ به چند دلیل تحلیل گران باید رسم کانال در نمودار را به شکل صحیح آموزش ببینند:

  • حدود 95 درصد مواقع قیمت‌ها درون کانال‌ها هستند خروج قیمت‌ها از کانال می‌تواند نشانه تغییر روند یا ادامه روند باشد.
  • نوسانات قیمت در درون یک کانال نیز بسیار مهم است، بیشتر معامله گران با توجه به نزولی یا صعودی یا خنثی بودن کانال پوزیشن های خرید و فروش در درون کانال روی خطوط حمایت یا مقاومت باز می‌کنند که در ادامه مفصلاً توضیح داده‌ایم.
  • کانال‌ها معمولاً بر روی دارایی با نوسانات متوسط کارایی بهتری دارند؛ نوسانات کم موجب کانال‌های کوچک‌تر و در نتیجه سود کم‌تری می‌شود.
  • هر چه کانال افقی‌تر باشد معتبرتر است و هر جه تعداد برخورد قیمت به خطوط کانال بیشتر باشد نیز آن کانال اعتبار بیشتری پیدا می‌کند.
  • کانال‌ها به‌خوبی نقاط کلیدی حمایت و مقاومت را مشخص می‌کنند و می‌توانند به معامله‌گران جهت ورود یا خروج از معاملات کمک کنند.
  • با آموزش رسم صحیح کانال‌ها، معامله‌گران می‌توانند پوزیشن های بهتری ببندد.

در ادامه این مقاله جذاب از آکادمی شمسیان به آموزش ترسیم کانال در نمودار می‌پردازیم همراه ما باشید اگر می‌خواهید ترسیم کانال را به صورت حرفه‌ای یاد بگیرید. در اخر مقاله یکی از بهترین اندیکاتور ها برای رسم کانال را معرفی کرده‌ایم که با استفاده از این اندیکاتور قطعا کانال های بهتری رسم خواهید کرد.

چگونه در نمودار کانال ترسیم کنیم

برای ترسیم کانال در نمودار شما باید ابتدا با مفهوم خطوط روند و حمایت‌ها و مقاومت‌ها آشنا باشید و سپس شروع به ترسیم کانال کنید. برای ترسیم کانال در نمودار ما از یک مثال عملی شروع میکنیم به چارت بیت کوین در تایم فریم 2 ساعته توجه کنید چون می‌خواهیم روی این چارت یک کانال را رسم کنیم.

 

نمودار بیت کوین

برای رسم کانال نیاز به دو نقطه «پیوت» کف و یک نقطه یا پیوت سقف داریم «تمام کف‌ها و سقف‌ها را مشخص کردیم ایم اما تنها برای رسم یک کانال نیاز به دو کف و یک سقف است، توجه داشته باشید هر چه تعداد پیوت ها بیشتر باشد بهتر است زیرا کانال معتبرتر است»، در تصویر مشخص کردیم.

نمودار بیت کوین و روند صعودی

حالا باید از نوار ابزار کنار ابزار مخصوص به ترسیم کانال را انتخاب کنیم.

کانال در بیت کوین

بعد با خط روند دو کف را به هم متصل کنید و ابزار کانال را به سقف قیمتی که انتخاب کرده‌اید بچسبانید.

ترسیم کانال در نمودار بیت کوین

خط روند چیست

نکات مهم برای ترسیم کانال در نمودار

الگوی کانال قیمتی همیشه باید بین دو خط موازی ترسیم شود. این به این معناست که قیمت همیشه در یک رنج مشخص حرکت می‌کند. در اینجا نکات کلیدی معامله با این الگو را همراه با توضیحات ساده‌تر بیان می‌کنیم:

  1. خرید در کف کانال: وقتی قیمت به کف کانال می‌رسد، به دنبال نشانه‌هایی باشید که نشان‌دهنده افزایش قیمت است. این می‌تواند زمانی باشد که شما تصمیم می‌گیرید خریدار باشید.
  2. فروش در سقف کانال: برعکس وقتی قیمت به سقف کانال می‌رسد، باید منتظر نشانه‌هایی باشید که قیمت ممکن است کاهش یابد. در این صورت می‌توانید بفروشید.
  3. شکست کانال: اگر قیمت کانال را بشکند (به اصطلاح بریک اوت)، شما می‌توانید در همان جهت شکست وارد معامله شوید. همچنین حد ضرر (stop loss) خود را می‌توانید داخل کانال قرار دهید.
  4. شکست‌های فیک: معمولاً کانال‌های نزولی از سقف شکسته می‌شوند و کانال‌های صعودی از کف. اگر یک کانال صعودی از سقف شکسته شد، احتمال دارد که این شکست واقعی نباشد (فیک باشد). اگر یک کانال نزولی از کف شکسته شد، ممکن است قیمت دوباره به کانال برگردد. در این شرایط، بهتر است وارد معامله نشوید اما به یاد داشته باشید که این همیشه صحیح نیست و فقط یک احتماله.
  5. حد سود: وقتی کانال شکسته می‌شود، قیمت می‌تواند به اندازه عرض کانال در همان جهت حرکت کند. شما می‌توانید حد سود (take profit) خود را بر اساس این عرض تعیین کنید.
  6. به عنوان نکته آخر توجه داشته باشید که هیچ قانونی برای اینکه سایه کندل‌ها یا شادو (wicks) یا بدنه کندل‌ها (bodies) را برای پیوت های سقف یا ک در نظر بگیرید نیست فقط و فقط شما باید به تعداد برخوردها توجه کنید که هر چه بیشتر باشد کانال معتبرتر است.

با این نکات، می‌توانید به سادگی از الگوی کانال قیمتی استفاده کنید و معاملات بهتری انجام دهید.

انواع الگوی کانال و استراتژی‌های معاملاتی در هر کدام

در کل سه نوع الگوی کانال داریم: صعودی، نزولی، افقی یا خنثی که در ادامه بیشتر در مورد هر کدام توضیح میدهیم و خواهیم گفت در هر کانال باید چگونه معامله کنید.

ترسیم کانال ها در نمودار

کانال صعودی یا (Ascending (upward)

وقتی قیمت یک دارایی در حال افزایش باشد و تقاضا بیشتر شود، این کانال شکل می‌گیرد. برای رسم این کانال، دو خط روند بالا و پایین رسم می‌شود که نمایانگر نقاط حمایت و مقاومت هستند. در این کانال، قیمت معمولاً به سمت بالا حرکت می‌کند.

می‌توان در خط پایینی کانال که به عنوان حمایت عمل می‌کند، موقعیت خرید باز کرد و پس از رسیدن به خط بالایی، از معامله خارج شد. برای مدیریت ریسک، می‌توان حد ضرر را پایین‌تر از سطح حمایتی قرار داد تا در صورت خروج قیمت از کانال، ضرر زیادی متحمل نشود.

برای مثال، در نمودار قیمت بیت‌کوین، یک کانال صعودی نشان‌دهنده روند صعودی در نمودار BTC/USDT است. وقتی قیمت به خط پایینی نزدیک می‌شود، معامله‌گران می‌توانند از این سطوح حمایتی خرید کنند.

کانال صعودی در بیت کوین

کانال نزولی یا(Descending) downward)

برعکس کانال صعودی، زمانی ایجاد می‌شود که قیمت کاهش یابد و تقاضا برای دارایی کم شود. در این کانال نیز، دو خط روند بالایی و پایینی که نشان‌دهنده نقاط مقاومت و حمایت هستند، رسم می‌شود. در کانال نزولی، قیمت به سمت پایین حرکت می‌کند. برای معامله بر اساس این الگو منتظر ماندن برای شکست خط بالای کانال و سپس اقدام به خرید پس از تأیید شکست مهم است و اگر شکست با حجم مناسب و غیر وجود مقاومتی در مسیر حرکت همراه باشد، اقدام به خرید می‌توان کرد.

در نمودار زیر که قیمت رمز ارز اتریوم را نشان می‌دهد. وقتی قیمت به خط مقاومتی نزدیک می‌شود، معامله‌گران می‌توانند از این سطوح برای فروش استفاده کنند. برای مدیریت معامله، می‌توان حد ضرر را بالای سطح مقاومت قرار داد و سودها را تا زمانی که بازار کف‌های پایین‌تری ثبت کند و دوباره به سمت بالا برگردد، حفظ کرد.

کانال نزولی

کانال افقی یا (( Sideways (horizontal)

در کانال افقی، دو خط کانال به صورت افقی قرار دارند و مثل یک مستطیل روی نمودار دیده می‌شوند. وقتی این الگو روی نمودار شکل می‌گیرد، معمولاً نشان دهنده تثبیت قیمت است و می‌توان انتظار حرکات افقی را از آن داشت.

معامله در کانال‌های افقی (HoriRange)

معاملات فروش معاملات خرید
برای معاملات فروش در کانال‌های افقی، می‌توانیم زیر خط بالایی کانال (سطح مقاومت) بفروشیم. در این حالت:

حد ضرر را درست بالای خط روند افقی قرار می‌دهیم.

همچنین، اگر احیانا روند قیمت برگشت کند، می‌توانیم حد ضرر را نزدیک به منطقه حمایت قرار دهیم.

 

برای خرید، می‌توانیم موقعیت‌های خرید را بالای خط پایینی کانال (سطح حمایت) باز کنیم. در این حالت:

حد ضرر را زیر خط روند افقی قرار می‌دهیم.

برای تأیید ورود و خروج خود در معاملات، بهتر است از ابزارهای تحلیلی دیگری مانند اندیکاتور های مکدی، RSI یا استو کاستیک استفاده کنید.

 

 

شکست کانال‌های افقی

روش دوم برای معامله در کانال‌های افقی، معامله شکست قیمت است. کانال‌های افقی ممکن است به هر دو طرف یعنی به سمت بالا یا پایین، شکسته شوند. این شکست‌ها معمولاً به دلایل مختلفی رخ می‌دهند. بنابراین معامله‌گران در انتظار حرکت قیمت و شکستن کانال هستند تا بتوانند وارد معاملات خرید یا فروش شوند.

برای تأیید اینکه یک کانال افقی شکسته شده، باید صبر کنیم تا چند کندل به طور جداگانه خارج از کانال بسته شوند. به عنوان مثال، در نمودار اتریوم، قیمت ETH/USDT به سمت پایین شکست و فرصت مناسبی برای فروش به معامله‌گران ارائه داد.

ترسیم کانال افقی

اهمیت شکست‌ها در کانال

وقتی یک کانال شکسته می‌شود، تحلیل‌هایی که بر پایه ادامه روند قبلی بوده‌اند، ممکن است اعتبار خود را از دست بدهند. یعنی تحلیلگران باید به سرعت به این تغییر توجه کنند و تحلیل‌های جدیدی را انجام دهند.

اگر قیمت به پایین حمایت خود رسیده و آن را بشکند، این یک سیگنال منفی است و نشان‌دهنده احتمال کاهش قیمت بیشتر است.

برعکس اگر قیمت مقاومت را بشکند، این یک سیگنال مثبت است که احتمالاً نشان‌دهنده شروع روند صعودی جدیدی در آینده باشد.

فرض کنید قیمتی برای مدتی در یک کانال صعودی حرکت می‌کرد و ناگهان به بالای این کانال می‌رسد. این شکست می‌تواند به تحلیلگران نشان دهد که بازار قدرت بیشتری پیدا کرده و شاید بتوانند در این زمان خرید کنند.

در نهایت، شکست یک کانال می‌تواند به عنوان یک نقطه عطف در تحلیل بازار محسوب شود و اهمیت بسیار زیادی در تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاران دارد.

اعتبار کانال به چه عواملی بستگی دارد؟

اعتبار یک کانال قیمتی در تحلیل تکنیکال به چندین فاکتور مهم بستگی دارد که می‌تواند تأثیر مستقیم بر تصمیم‌گیری‌های معاملاتی داشته باشد. برخی از عوامل عبارتند از:

  1. تعداد برخوردها: تعداد برخوردهایی که قیمت با خطوط روند کانال دارد، یکی از مهم‌ترین عوامل اعتبار کانال است:
  • 1 تا 2 برخورد: این نوع کانال به عنوان ضعیف و نامناسب برای معاملات تلقی می‌شود.
  • 3 تا 4 برخورد: کانال در این مرحله تقریبا قابل قبول است و باید بررسی بیشتری شود.
  • 5 تا 6 برخورد: این کانال قوی و معتبر است و نشان می‌دهد که قیمت به طور مکرر از این سطوح حمایت و مقاومت عبور کرده است.
  • بیش از 6 برخورد: این نوع کانال بسیار قوی و کاملاً معتبر است .
  1. حجم معاملات: این فاکتور نیز یکی از گزینه‌های اعتبار است به طوری در کانال‌های صعودی انتظار می‌رود حجم معاملات کاهشی باشد و اگر کانال بشکند، انتظار افزایش حجم در معاملات نیز وجود دارد.
  2. هم ترازی خط‌های کانال«خط روند و خط کانال»: توجه کنید این دو خط باید موازی باشند و اگر موازی نبودنند باید بررسی کنید بیبنید الگوی دیگری مانند پرچم شکل گرفته است یا خیر ولی در صورت ناترازی خطوط احتمال وجود الگوی دیگری در تحلیل تکنیکال بسیار بالا است.
  3. طول عمر کانال: طول عمر کانال یعنی مدت زمانی که قیمت در یک کانال باقی می‌ماند، نیز تأثیرگذار است، کانال‌ها ممکن است از چند هفته تا چند ماه ادامه داشته باشند. هرچه عمر طولانی‌تر باشد، نشان دهنده این است که آن کانال قوی‌تر است و اعتبار بیشتری نیز دارد.

در نهایت، اعتبار کانال به ترکیب این عوامل بستگی دارد. تجزیه و تحلیل جامع این جنبه‌ها می‌تواند به تحلیل‌گران کمک کند تا تصمیمات بهتری در سرمایه‌گذاری و معاملات خود بگیرند.

 

اندیکاتور خودکار رسم کانال در تریدینگ ویو

در تریدینگ ویو، استفاده از اندیکاتور Dynamic Linear Regression Channels می‌تواند به تریدر ها کمک کند تا بتوانند به طور کاملا خودکار و تنها با چند کلیک ساده تمام کانال های موجود بر روی چارت قیمتی مورد نظر را مشاهده کنند.

ویژگی‌های اندیکاتور Dynamic Linear Regression Channels

  1. تصویرسازی خودکار: این اندیکاتور به‌صورت خودکار کانال‌های قیمتی را بر اساس حرکات قیمت ترسیم می‌کند.
  2. تنظیمات قابل تنظیم: معامله‌گران می‌توانند دقت رسم کانال را با تغییر مقدارهای Upper Deviation و Lower Deviationتنظیم کنند. همچنین امکان تغییر رنگ نواحی کانال نیز وجود دارد.

اندیکاتور ترسیم کانال در تریدینگ ویو

نحوه اضافه کردن اندیکاتور

برای افزودن اندیکاتور ترسیم کانال خودکار به چارت خود در تریدینگ ویو، کافیست به طور کامل عبارت Dynamic Linear Regression Channels یا قسمتی از آن را در قسمت جستجو اندیکاتورها وارد کنید و آن را به چارت خود اضافه کنید.

قسمت سرچ اندیکاتور در تریدینگ ویو

نتیجه گیری

ترسیم کانال در نمودار برای تحلیل تکنیکال، یکی از الگوهای ساده و پرکاربرد است که شامل دو خط موازی می‌شود. این الگو به سه نوع کانال صعودی، کانال نزولی و کانال افقی تقسیم می‌شود. زمانی که قیمت دارایی در کانال حرکت می‌کند، بین دو خط حمایت و مقاومت نوسان می‌کند. معامله‌گران می‌توانند در نقاط حمایت خرید و در نقاط مقاومت فروش کنند. الگوی کانال به خصوص برای شناسایی موقعیت‌های معاملاتی بسیار مفید است. به عنوان نکته آخر، توجه داشته باشید ترسیم کانال در نمودار یکی از ساده‌ترین تحلیل‌های تکنیکال معلوم می‌شود اما شما باید به نکته‌های ریز آن مانند تعداد برخوردها، حجم معاملات، ترازی خطوط و سایر موارد که در متن مقاله به آن‌ها کاملاً اشاره شد توجه کنید و همچنین از تحلیل‌های دیگری نیز استفاده کنید تا بتوانید معاملات سود مندتری را انجام دهید. به یاد داشته باشید برای تبدیل شدن به یک معامله گر واقعی باید آموزش را جزیی جدایی ناپذیر بدانید حتی اگر در بازار فارکس حرفه‌ای هستید به همین منظور یکی از بهترین دوره‌های آموزشی در کل ایران را می‌توانید در آکادمی شمسیان ببینید، این دوره آموزشی یکی از به روزترین دوره‌های فعلی است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن معامله گران مبتدی را به غول‌های بازار فارکس و سایر بازارهای معاملاتی در می‌آورد برای دیدن این دوره و مشاوره رایگان از خطوط ارتباطی زیر همین مقاله استفاده کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

آکادمی شمسیان از سال 90 کار خود را در زمینه بازارهای مالی آغاز کرد و تا کنون بیش از 25 هزار دانش آموخته را در کانون خود پرورش داده است، هدف ما آموزش تخصصی و مشاوره بدون دریافت هزینه است تا افرادی که قصد شروع فعالیت در بازار فارکس را دارند بتوانند به راحتی فعالیت خود را آغاز کنند.
کافیست به ادمین تلگرام پیام دهید تا آموزش های تخصصی علاوه بر مشاوره دائمی بصورت رایگان را دریافت نمایید.

شبکه های اجتماعی ما